Ahmad Thaqif Hanzalah ~ My Hero

Ahmad Thaqif Hanzalah ~ My Hero

Selasa, 29 Oktober 2013

Thank You Alycia!

Haritu aku ada join GA kat blog Alycia. Bila entah aku join,lupa dah...
FYI itu adalah kali pertama aku menang GA walaupon hadiahnya biasa2 saja..
Walau hadiah biasa2 tapi bila dah tau diri tu salah seorang pemenang terus bajet ala2 menang percutian ke Krabi gituww..kihkihkih

Aku dengan peti pos kat opis aku nie memang tak ngam,tiap kali aku nak buka dia mesti macam susah gila nak buka..Memang sesuatu betulkan..So dah lama sangat aku tak korek peti pos sebab masalah sesuatu dia tu..Dah jadi keja orang lain pulak korek peti pos..
Tadi tetiba sorang staff tempat keja aku campak 1 envelope atas meja..
Kuang hajo sangatkan main campak2..tapi tak pa..aku maafkan..


Mula blur jugak surat cinta dari sapa agaknya...kihkihkih..


Tertunggu apa isi envelope tu, bila buka je taraaa!!
FM dari KK laa terus ehh..baru ingat ritu ada masuk GA..
Alhamdulillah sampai jugak hadiah aku..


Apa-apa pon thank to alycia for this FM..



Isnin, 28 Oktober 2013

Percutian Paling Bajet! - Hospital Kulim

Eh..ritu kan aku dah up entry bufday ala kadar anak bujang aku.
Dalam kata lain,syukur anak bujang aku dah setahun..
Kejap ja rasa,pejam celik pejam celik dah besar dah Amam nie..

So nak dijadikan cerita,last check up dia masa dia umor 8bln,nurse ada suruh aku bagi Amam nie makan telor. Nurse cakap dalam injection untuk budak 1 tahun / MMR ada kandungan telor so depa nak pastikan anak tak alergik telor sebab budak alergik telor nie maybe akan ada kesan sampingan..
Malam tu kalut la aku rebus telor nak bagi Amam,sekali 2 suap je dia dah menggelupur gatal-gatal..
Habis bengkak-bengkak mata telinga..dah tu naik bijik kecik-kecik 1 badan dia..Tengok anak dah rupa gitu aku pulak yang menggelupur,terus bawak ke klinik.
Doktor cakap anak aku alergik telor,nanti dah 1 tahun nak cucuk MMR kena cucuk kat sepital..Pulakk..

So,untuk checkup setahun aku pi jugak tadah muka kat klinik.Nak inform nurse & doktor pasal Amam alergik telor. Terus doktor buat surat untuk refer hospital tapi aku mintak tangguh lepas kenduri sebab banyak komitmen..Boleh?? bhahaha..bajet menteri..
17hb hari aku nak balik kampung tu aku dapat call dari klinik,nurse tu cakap appoimen aku hari Isnin 21hb pukul 8 pagi kat wad 2 Hospital Kulim,kena admit wad 6jam..

So terpaksa lah aku tambah lagi cuti Isnin tu..Bercuti lah aku & Amam kat wad 2 Hospital Kulim.
Aku check in pukul 9.15pagi camtu,dapat katil pukul 9.30pagi..
Katil besaq woi..paling besaq dalam wad tu sebab katil kecik depa malas nak ambik..
Pukul 10 baru Amam kena inject,lepas inject Amam jadi lali/lalok pastu dia lena..
Masa sedap dia lena aku sempat la p shopping kat kedai hospital tu..ambik itu,ini dah lebur RM25..
Duitttt..macam ayaq dia keluaq noh??



Amam tidoq sat saja..dalam 1/2jam kot,pastu bangun buat riuh rendah..budak tak sakit masuk wad,mulutttt dia Masyaallah..Paling bising la..
Kenmain lagi dia buat bising..2,3 kali nurse mai katil suruh dia diam..budak-budak yang sakit semua tengok dia..mesti depa jeles sebab tak secergas dia..Bhahaha..padahal aku kecut perut jugak sebab dia sihat nanti ada pulak penyakit budak2 lain yang berjangkit..

Lepas sejam kena inject Amam dah tunjuk tanda-tanda dia gatal2 kat badan,nie kalau aku buka baju dia konfirm habis dia garu..
So aku buka baju dia terus bawak mandi..kenmain lagi dia suka mandi..bukan dia saja mandi sekali ngan aku..pfff
Siap mandi kami dua orang baring2 kat katil makan koko krunch+biskut bantal+air milo sambil tengok upin ipin kat enset..

Pukul 12 setengah,lunch time! Menu nasi ayam untuk mak-mak..anak besar Amam nie makan bubur je..kahkahkah



Sikit sangat la nasi tu..tak puas makan,dah tu mentah sikit..pfff..
Bila aku suap Amam bubur tu dia luah balik,bila aku rasa rupanya bubur tu tawaq habiaq..
Kakak depan katil bagi aku kicap..bubur tu aku makan ngan kicap..Amam aku suap nasi ayam..

Pas melantak nasi aku melantak roti lak,nasi sikit..tak cukup..
Dak kenyang aku baring-baring ngan Amam,time baring tu punya la sakit perut..nak pi memerut tak boleh sebab Amam nak ikut.
Bila aku tinggal atas katil pastu aku naikkan pagar katil,dia pulak pi panjat..
Cepat-cepat aku msg laki aku suruh mai tengok Amam.


Sekali tengok laki aku nie macam gengster kan? Bhahaha


Besarnya katil..sedap sungguh baring..Puas Amam pusing katil nie..


Sebenarnya laki aku pon puas lenjan baring-baring atas katil..
 Pukul 3.45 nurse hantar pulak minum petang..Kami laki bini kenmain berebut macam tak pernah jumpa makanan..Duduk relax macam tu memang buat perut aku cepat lapar..

Habis makan-makan,baring-baring doktor cakap dah boleh balik..yuhuu!
4.30 laki aku pi bayar bil tengok-tengok kena charges RM 1.50 sahaja..
Kira nie la percutian paling bajet dalam hidup aku. 7 jam = RM1.50
Siap pakej makan lagi..dua kali makan tau..

Masa otw balik kami pekena ayam penyet + keli penyet + sup ekor..
Terangkat bontot aku makan sambal ayam penyet tu..Laki aku pon berasap telinga makan keli penyet..
Amam relax ja bakar hati aku sepanjang kat restoren tu..
Mulut tu kalah murai tercabut ekor..

Sebelum sampai rumah saja ajak laki aku singgah Kulim Landmark Mall.
Singgah untuk buang masa..biasa la..laki den asyik keja saja,time nie la nak ajak dia spend time dengan family..




Bawak dak kecik nie p main keta goyang2 dekat depan arked dalam mall tu..
Dah main tak reti turun,masib baik dia nak main keta goyang tak payah masuk token sebab kalau letak token,keta tu goyang dia pulak takut..
Letak gitu saja atas keta goyang tu lepas tu biaq dia pulas stering puas2..hahaha

Ehh..terpanjang pulak entry nie,kihkihkih..nanti kita update lagi eh..

Ok,bai...



#pasal apa perenggan bawah tu tak boleh nak center?grrrrr

Feel Diva In Yourself

Sekarang nie bukan main banyak orang dok up pasai foundation..
Boleh dikatakan,semuanya fungsi hampir sama..nak perfect coveragekan?
Nak tutup semua cela yang ada kat muka kan?

Tapi apa kebaikan yang membezakan setiap foundation yang ada kat pasaran?
Mesti setiap foundation ada kelebihan tersendiri untuk foundation tu sendiri kan?*brapa kali sendiri da
Kalau semua nak tutup cela saja,banyak aih kat pasaran..boleh pilih sambil tutup mata..

Nie salah satu foundation yang menarik minat aku.
Aku bukan la manusia yang jenis nak pakai foundation nie sebab aku kalau bab-bab makeup nie serius aku ZERO.
Apa pon aku tak tau,yang aku tau basic ja..pakai toner,moisturizer,bedak lepastu pakai lip gloss @ lip balm..



Tetapi....sejak aku diperkenalkan dengan FEELVOGUE nie,aku try la guna.
Aku pakai toner+moisturizer+Feelvogue nie.Aku try tak alas bedak sebab tak reti.. -_-
Lepas tu, tengah hari aku tunggu result yang buat aku gedik nak try beli Feelvogue ritu.
As expected, betul2 menjadi..glowing2 gitu..makin pecah peluh makin santik...

FV nie ada dua kaler saja..kalau kulit cerah boleh ambik color BEIGE..Kalau itam manis macam aku boleh pakai NATURAL.
Apa kelebihan FV  nie?

01 : Beige Skin Colour (utk yang kulit cerah)
02 : Natural Skin Colour (utk kulit sawo matang @hitam manis)
10gm (Tahan sehingga 3 bulan)
Sesuai untuk semua jenis kulit

Vitamin E
Spf 30
Glowing (makin pecah peluh makin glowing)
Anti rekahan (dah pecah peluh tak berlemoih)
Long Lasting up to 16hour
Professional coverage
Halal & mendapat kelulusan KKM
Keluaran Bumiputera

TESTIMONI


Muka kak nie tak sekata,banyak parut2 jerawat..Nampak jugak la lubang2 kat muka dia tu..
Dia just oles FV pakai span basah (span bedak pixy) kat muka dia pastu touchup sikit pakai bedak pixy.
Tengok,perfect coverage kan? Tak guna camera 360,nie gambaq betoi,tak dak edit2..

Aku nak jugak letak muka aku sebagai testi tapi aku pakai pon dok bertampung lagi..Masih belajar nak oles bagi cantik..
Bila my asben dah luluskan kata cantik baru aku pos gambaq aku pulak..

Untuk keterangan lebih lanjut, Boleh ke fb Ryuna Nabiela

Khamis, 24 Oktober 2013

Amam kena tumpang - kus semangat!

Minggu lepas aku ambik cuti start 17 oct sampai la 19 oct,20 oct kan memang dah comfirm company cuti..hari minggukan?
Aku apply cuti 3 hari sebab akak aku kawin..kita dapat abg ipar baru..hoho..belum ngam lagi..nanti-nanti ngam la kot..huhuhu..

Ok..pasai kenduri nanti aku story,untuk entry nie aku nak story pasal Amam,anak aku le..tak kan anak kau pulak..
Actually,something happened to him while we were on the way back to the kampung.
Bila ingat balik,wohoo..so scary lah..
Aku langsung tak sangka benda-benda macam nie,selalu dengar jadi kat orang je.Bila jadi kat anak sendiri baru terbuka sikit mata aku..

Macam nie,17 haribulan tu aku dah cuti..ikut perancangan pagi tu dah balik kampung.
Perancangan asal macam nie,abg ipar aku sampai dari Pahang (dia keja kat Pahang) 16hb tapi malam..dalam pukul 10mlm camtu la..
So pagi tu kami bertolak balik kampung..Aku nak tumpang kakak aku sebab laki den tak leh cuti.Bos melampau tak mo bagi cuti.

Nak dijadikan cerita,abg ipar iolss balik sini awal..sebelum raya aji dia dah balik sebab nak raya kat sini katanya..
So depa decided balik kampung awal,nanti depa mai ambik aku kat Kulim nie.aku ok je janji ambik..jangan tak ambik pulak..

Seperti yang dijanjikan,17hb dah nak maghrib baru nampak batang idung keta akak aku depan rumah..*eh..keta ada idung ke?
Ingat nak balik kampung terus,rupanya pi singgah Giant dulu beli barang sikit pastu balik umah mak aku kat UT tu dulu sebab nak ambik adik aku yang no 3 and ambik kuih-kuih untuk kenduri yang mak aku tempah kat orang kampung.
Panjang sungguh perjalanan kami,dah tu sampai rumah kena loading banyaaaakk gila barang-barang masuk keta..Perghhh..sempit,sendat melekat!

Sedar tak sedar pukul 1 pagi jugak la baru kami nak bertolak dari Ulu Tawar ke Bagan Serai..Perjalanan dalam 2jam jugak eh..tapi tak disangka malam tu perjalanan agak slow sebab ujan lebat..
Sepanjang jalan aku tidor-tidor ayam je,tidor tapi banyak kali jugak aku terjaga..
Masa tu tak terlintas langsung risiko bawak anak kecik jalan jauh+lewat malam+pakej ujan tu..

Elok sampai je kampung/Bagan Serai,turun je keta anak aku dah start nangis & tak mau langsung kat aku..serius,aku hulur tangan pon menangis macam nampak hantu sebab dia menangis tahap mengamuk..
Dia nak kat adik aku yang no 3 tu ja..ok finee..dok la da dengan adik aku dulu..Adik aku tolong cooldown Amam..
Dekat sejam kot dia cooldown baru dia nak kau aku,tu pon sebab nak nenen..Sambil nenen aku tidor kan dia terus.

Elok masuk je subuh Amam dah tak boleh tidor..menagis je,dah tu nak berdukong je ngan aku..
Sapa nak ambik pon dia takmau..asyik nak berkepit ngan aku..
Pelik jugak la sebab yang aku tau,letak la budak nie kat mana pon,dia boleh survive tanpa aku..
Tapi pelik pulak perangai dia ritu..1 hari aku dok kelek je dia,mana pon kena berkepit sampaikan mandi pagi pon dah jadi mandi tgh hari.
Susu dia tak mau,makan pon kurang..Susah hati aku tau.

Bila masuk waktu solat lagi la menjadi2 dia punya perangai..melalak melolong macam aku belasah dia..Dah tu dia suka cakar muka dia sendiri..banyak la luka2 kecik kat pipi dia tu.
Dalam pukul 8 mlm gitu masa aku tengah bagi dia makan,Mak sedara aku ada la belek2 sikit Amam.
Nak pulak dia dekat mak sedara aku..jadi aku boleh la p dapur minum air kejap,haa..sampai nak minum air pon tak sempat.dia nak aku dok dengan dia peluk dia saja.. 
Dia macam takut dengan orang lain,dah tu selalu nak tengok muka aku,kejap2 dia langut tengok muka aku..10minit lepastu langut lagi tengok muka aku..pelik!
 
Elok aku p depan balik aku tengok senang hati ja dia dok main tepuk amai2 pakai kaki..
"ehh..senang hati dah ka?? nie sebab kenyang la nie...
tetiba mak sedara aku cakap.."hang tak tau mak ndak baru lepas mboih..mboih..(tiup2 berserta bacaan ayat alquran) dekat dia.."
"laa..ya ka..memang ada ka mak ndak??"
"tu la hampa,dah tau nak jalan jauh bawak anak kecik,hampa keluaq la awai sikit..nie dah la keluaq lambat,bawak anak,lalu pulak tempat banyak hutan.ishh..ishh..ishh..lepas nie beringat..Budak besaq nie banyak ja benda nak tumpang main la,tumpang tu la..tumpang nie la.."

 Seram sejuk aku lepas tu..
Lepas nie nak pi mana2 kena beringat,bahaya bawak anak kecik jalan jauh malam-malam..
Mak sedara aku cakap,dia hanya nampak muka aku..Ya..muka aku saja.


# Jalan dari Ulu Tawar ke Bagan Serai 80% adalah hutan,kelapa sawit,kebun getah dan semak samun..

Rabu, 16 Oktober 2013

perut kenyang tapi boring....


 Salam Aidil Adha buat semua umat Islam..

Raya nie agak boring la..serius boring..aku bangun pukoi 10..
Tak semangat nak raya sebab aku dapat 'cuti-cuti Malaysia' awat sangat..
Ada kena mengena ka 'cuti' aku tu dengan raya??

Kelmarin pi raya umah tok,mak MIL aku kat Labu Besaq.
Best sikit kat sana sebab ramai sangat sedara mara,dah la sampai ja rumah tok elok ja aku boleh tadah perut..Na makan apa semua dah tersedia..just kena layan diri ja kalau nak isi kantung perut masing-masing..

Menu berlambak..ada bihun sup ayam,sup tulang,nasi campoq,ketupat rendang,kuih muih..
Banyakkk..mengah nak sumbat semua dalam perut..
Aku lepak sana dalam 1/2 jam saja pastu terus cabut balik rumah mak aku pulak..MIL dengan adik ipaq aku,kami tinggai sat kat rumah tok.hehehe
Balik rumah mak sebab nak pas Amam nie ha..rini aku dah keja,babysitter lak balik kg..tak da sapa nak jaga so aku pas kat mak aku..suruh jaga sat 1 hari..untuk hari nie saja..
Esok aku jumpa balik budak kecik tu..

kat sana pon dok dalam 1/2 jam saja sebab mak & adik beradik aku nak beraya kat kampung di Bagan Serai perak..Depa bawak sekali si kecik tu..
Kami laki bini rush pulak balik kampung FIL kat kg selarong..lepak rumah mak cik,aku dok telan ketupat palas saja kat rumah mak cik..
Rasa sedap lak ketupat palas..kat 15 bijik aku telan..kenyang sampai bersandanq..

Dekat pukul 7 baru kami laki bini p ambik mak kat rumah tok pastu balik Kulim terus..
Silap pulak semalam balik ikut highway..jemmmmm...kalau balik ikut jalan biasa relax ja boleh bawak keta sambil online fb..#tipu


Mula-mula ingat eksiden ke apa,terlupa lak kat tengah-tengah highway nie ada seketul traffic light.

Balik hantaq MIL dengan adik ipar aku,terus kami laki bini ke Landmark Mall Kulim.
Misi cari baju sama tema kenduri untuk sabtu nie,jenuh melilau cari baju kaler purple yang cun-cun untuk Amam..semput aku tau..Bila misi dah berjaya kami jalan-jalan kat dalam landmark tu,penat ja dapat..tak dak apa yang menarik perhatian aku pulak..

Kami laki bini kalau bab nak isi perut memang selalu bawak gaduh..
aku nak kepci,laki aku lak nak makan kat kapitan kopitiam tu..
aku nie tak berapa nak reti makan chinese food.
Beriya aku tak mau,tapi bila try tengok menu uikss..nampak sedap pulak..
Dah tu siap menggedik sampai tak tau nak makan apa..


Dengan baju raya kami shopping baju anak n menggedik dalam Kapitan tu.
Makanan sampai ja terus zass makan..tak dak snap pic menu apa kami oder..lapaq nak mampus..
Tengah relax-relax isi tangki laki aku cakap..
"lepas nie kita pi makan pizza pulak..'
aku mesti la jawap.."OK' hahahah..
rugi kalau cakap tak mau..bhahahaha

Kat pizza kami oder menu baru tu..yang 3 jenis chess tu..apa kenama dia..trio??
Makan sampai mengeluh kenyang..dasar sangat kan??
kami just oder pizza semata-mata..tak dak side dish..ayaq pon tak dak sampai budak yang ambik oder tu pelik..Besa la resaksa..makan tanpa ayaq pon ok..

Dah kenyang malas nak langut lama-lama kat situ..balik rumah mandi-mandi..terus lena..pagi ni pakat-pakat bangun lambat..padan muka..nasib baik punch kad kami laki bini tak merah..huhu

Kesimpulan raya pertama aku..walaupon perut kenyang tapi still boring...#buleh??

ok,tu saja..bai..

#mood terpaksa buat entry nie..malas benonya aku nie...


Isnin, 14 Oktober 2013

Selamat Hari Jadi Hamam...

Alhamdulillah..selesai buat majlis kecil-kecilan untuk sambut bufday Hamam hari Sabtu lepas..
Bufday boy sangat lah tak memberi kerjasama dalam majlis tu..
Sepanjang majlis kerja aku dok menjerit-jerit & lari kejar anak ja,grrrr..
Apa pon tak boleh...


Tengok la aku,sambut bufday anak pakai trek suit,tshrt buat basahan kat rumah pastu main tarik saja tudung mana yang ada..nie semua kes timing majlis lari lintang pukang..

Nak nangis kuat tau lepas majlis tu,aku just buat bihun goreng 4bungkus,air sirap 1 tong n kek seketul tu..
Tapi orang yang mai rumah,masyaallah..aku panggil 3,4 family ja..nie yang mai rumah dah boleh agak 2,3 lorong taman perumahan aku nie..
Aku agak budak2 saja dalam 20+..mak-mak budak lagi dalam 10 orang camtu lah..
Siap berebut kek yang tak menahan tu..makanan lak terang-terang tak cukup..

Nie la masalah kawsan perumahan aku,panggil sorang je tapi yang mai dalam 10 orang..gitu la contoh yang sesuai..lepas nie kena alert,nak buat majlis makan-makan nie kena set 100 orang makan...baru la aman sikit tuan rumah nak layan tetamu.
Aku tak sempat pon jamah bihun tu,kek pon aku makan mousse yang lebih2 kat atas tudung periuk tu aje..bukan mengeluh tapi kejadian tak disangka..semua orang datang serentak..lintang pukang aku layan orang..


Eh..kek bufday nie aku buat sendiri tau..resepi tiru sebijik sebijon dari blog Kak Ana Suzana nie..sedap woi..mousse dia rasa macam ais krim..over sungguh jiran-jiran aku balik rumah ambik pen & kertas nak salin resepi..
Try la buat kek nie,sedap oooo...


Tengok kek aku,pelapik yang aku beli tu kecik sangat.ngam-ngam dengan saiz kek.so aku ambik tudung periuk MIL aku buat pelapik..tengok la cokelat ganache aku,meleleh-leleh macam lava gunung berapi..

Tapi aku bersyukur sangat-sangat sebab aku mampu buat sendiri kek untuk harijadi anak aku..huhu..berbaloi la penat aku hari tu..
Sebenarnya aku tersalah tulis nama anak aku..terpaksa padam balik,salah sikit saja,huruf pertama aku tulis 'N'..nak tulis nama sendiri pulak..heheh


Makin comot lak aku tengok,tapi disebabkan sedap aku buat donno ja comot-comot tu..hehehe
Hamam makan bihun sikit,kek sikit tapi main banyak..risau aku sebab dia asyik nak main kat jalan..
Tu pasal sepanjang majlis aku jadi tarzan..

Disebabkan Hamam makan kek sikit sangat,malam tu aku bagi dia makan kek,aku bagi sepotong pastu aku p basuh baju,
1/2 jam lepas aku bagi kek kat dia,gini ha rupa anak aku..







Tak pasal-pasal Amam kena mandi pukul 12 malam sebab ibu bagi amam makan kek..hahahah

Tak kisah la macam mana pon,janji anak majlis dah lepas,hati aku pon dah senang...

ok,bai..
 

 


Jumaat, 11 Oktober 2013

CERITA ORANG DULU-DULU - Malam Jumaat



Orang tua-tua dulu selalu pesan malam Jumaat atau malam keliwon adalah malam berhantu! 

Pesan mereka lagi, bila tiba malam jumaat, budak budak kena tidur awal dan andai terdengar bunyi pelik pelik, bunyi nafas kuat, bunyi baju koyak, bunyi perabot bergoyang, atau mungkin ada jeritan, dan lain lain bunyi yang aneh!! 

jangan tegur!! 

sebab malam jumaat banyak roh jahat berkeliaran...

Dahsyat sungguh cara orang tua zaman dulu jaga line..Nampak tak permainan mereka?
Bhahahahaha...................

Warghh!! Warghh!! Arghhhhh!!!!!


Acecehh...Semalam malam Jumaat,rini up entry tajuk siap jerit-jerit..wakaka..*ok,tak dak kena mengena
Sebenarnya aku nak tunjuk betapa tension nya aku 2,3 hari nie dan minggu akan datang nie..
Cuba bayangkan aku tengah pegang kepala sambil hantuk-hantuk kepala kat dinding dan mulut tengah jerit-jerit macam pompuan meroyan..Gitteww...
Sesak napas tau nak mikir semua benda dalam 1-1 masa...
Dah try tak mau pikir tapi benda dok tawaf dalam kepala hotak aku nie ha..Aduiii..

Harini dah 11 Oct, balik kerja terus zass nak beli barang basah,kering untuk rumah..
12 Oct,esok aku kerja halfday dan ada hal penting yang kena guna segala kudrat 4 kerat aku nie haa..
13 Oct,lusa..kena bawak anak check up setahun kat klinik tanpa suami sebab dia kerja dan dia tak boleh cuti..Mampus aku nak layan Amam kat klinik,dah la hari Ahad,konfirm ramai gila manusia kat sana..Semua macam aku,nak appoiment hari Ahad saja sebab company cuti Ahad ikut Penang kan?? Kan??

14 Oct,hari Isnin..sehari sebelum raya haji..kena kejar banyak deadline..Bos nak semua benda settle hari tu jugak..habis la aku..
15 Oct, Raya haji..aku tak plan ke mana..dok umah packing baju nak balik kampung..
16 Oct, kerja..balik kerja zass balik umah siap anak then  nak balik umah mak..
17 Oct sampai 20 Oct, Balik kampung...dah balik kampung aku tak tau la apa pulak nak jadi..

Sebenarnya aku nak balik kampung kat Bagan Serai,Perak for my sister's wedding..
Tau la kenduri kawin kan? Dia punya busy jangan tanya la..Konfirm lecak ketiak buat kerja..
Start hari nie sampai ke minggu depan sekali lagi,jadual aku padat..Cehh..macam la aku nie CEO,tapi setiap hari penuh dengan aktiviti..


Nie la my sister with her hubby..26 sept depa dah akad nikah..baju yang dia dan suami dia pakai tu baju tempah sendiri.dia cakap nak jual / sewa kalau ada yang berminat.saiz tak pasti tapi baju cantik sangat-sangat..Maybe M atau L kot.lebih kurang macam jubah moden.




Nie kerja tengah menggunung nie tapi ilangkan tension jap,up entry dulu...dah juling mata aku menatap pc dari tadi tanpa henti..
Dok langut hadap email,catalog,PO,DO,PRN,custom clearence..pffff matik la...
 Perut kosong tak sempat b/fast..dah rasa loya-loya sebab tak makan apa..nak tunggu pukul 1 untuk lunch terus..huh

ok,tu saja..bai...